Владимир Каролев прогнозира ново разцепление в ГЕРБ

Разцепление в ГЕРБ и преструктуриране на парламента прогнозираха политическите наблюдатели Владимир Каролев и Валерия Велева в сутрешнияблок на ТВ7.  Те и журналистът Владо Береану коментираха моментната политическа ситуация в парламента и в страната. И тримата наблюдатели се обединиха околомнението, че предсрочни парламентарни избори в момента няма да променят разпределението на силите и ситуацията въобще.

Възможно е дори правителството да изкара пълния си мандат, прогнозира Каролев. Според него "Атака" подкрепят кабинета, защото при нови избори е малко вероятно да влязат в парламента. Бившият депутат от НДСВ очаква още народни представители от ГЕРБ да се отцепят, като се обявят за независими и така да осигурят парламентарно мнозинство, което да гарантира пълния мандат на правителството. Каролев призна, в личен план, че не иска да има предсрочни избори скоро, защото в дясно не вижда нищо оптимистично.

Журналистката Валерия Велева също е на мнение, че ще има разцепление в редиците на ГЕРБ и това ще доведе до преструктуриране в парламента. Според нея много депутати от ГЕРБ не са доволни, че не ходят на работа, тъй като голяма част от тях разчитат на депутатските си заплати, като в същото време не могат да практикуват и професиите си, а повечето имат обещаващи кариери.

Нищо добро не ни чака, песимистично обобщи Валерия Велева.

В момента това безподобно поведение на ГЕРБ само увеличава цената на „Атака", изтъкна Владо Береану. В коментар на дискусията между политиците „Коя коалиция е морална" журналистът образно заяви: „Политици да говорят за морал е все едно проститутка да говори за целомъдрие".

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.