ВКС потвърди присъдите на убийци на бременна жена

ВКС атакува пред Конституционния съд текстове от Закона за съдебната власт

Тричленен състав на Върховния касационен съд (ВКС) е потвърдил присъдите на Емил Азов и Михаил Миков – съответно 30 и 20 години затвор – за убийството на бременната Петя Тодорова през март 2013 година в столичния кв. “Красна поляна”, съобщават от съда. Решението на ВКС окончателно.

Първоначално Софийският градски съд определи на двамата подсъдими “доживотен затвор”. Тъй като делото е протекло по съкратено съдебно следствие, доживотните присъди са заменени с наказание „лишаване от свобода” в размер на 30 години за Азов и 20 години „лишаване от свобода” за Миков. На 29 юли 2015 г. Софийският апелативен съд е потвърдил присъдата на градския съд. Двамата убийци са осъдени да заплатят обезщетение в размер от по 150 000 лева за причинени от престъплението неимуществени вреди на гражданските ищци.

Убийството е извършено на 4 март 2013 година с особена жестокост и предумишлено. Петя е убита в парк посредством множество удари с юмруци и летва, като съдът установи, че Азов е скачал по корема и главата й. Стана ясно, че въпреки това Петя е починала вследствие на удушаване.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.