ВКС потвърди 28-те години затвор за убиеца на Мирослава от Перник

Върховният касационен съд (ВКС)потвърди присъдата на Соофийския апелативен съд, който осъди на 28 години лишаване от свобода Марио Любенов-Заека. Той бе признат за извършител на отвличането и убийството на Мирослава Николова от Перник.

Решението на ВКС е окончателно и не подлежи на обжалване.

На първа инстанция Марио Любенов беше осъден на 25 години затвор, но Софийският апелативен съд увеличи присъдата му на 28 години. И пред двете инстанции подсъдимият призна вината си и поиска делото да се гледа по бързата процедура.

Делото стига до ВКС след жалба на обвиняемия, с която той искаше намаляване на наказанието си. Според него то е “явно несправедливо и на практика обезсмисля приложението на института на съкратеното съдебно следствие”.

Осемнадесет-годишната Мирослава Николова изчезна през ноември 2011 г. Два месеца по-късно бе арестуван Стойчо Стоев. Той показа на полицаите къде е заровено тялото и призна, че двамата с Марио Любенов са отвлекли момичето, за да вземат 250 хил. евро откуп, но после са го убили. Стоев се самоуби със скрит в дома му пистолет по време на обиск, извършван от антимафиоти.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.