ВКП обясни на Б. Б. какво е правил вчера в Съдебната палата

Прокуратурата е снела обяснения от лидера на политическа партия ГЕРБ Бойко Борисов в хода на проверката по изнесените записи на разговори. Това се посочва в съобщение на пресцентъра на държавното обвинение по повод публикации и изявления в средствата за масова информация, касаещи явяването на Бойко Борисов в прокуратурата.

В съобщението на пресцентъра се казва: "На 7 май 2013 г., след призоваване по установения от закона ред, от г-н Борисов са снети обяснения в хода на проверката, започната по повод изнесените записи на разговори с участието и на прокурор и обвиняемо лице. Обясненията са дадени пред прокурори от Върховната касационна прокуратура, на които тази проверка е възложена и са надлежно протоколирани. Не отговарят на истината твърденията, че тези действия са извършени лично от заместника на главния прокурор Борислав Сарафов, в неговия служебен кабинет".

Както е известно, вчера след 90 минутен престой в Съдебната палата Бойко Борисов лично обясни на репортерите, от които не успя да избяга, че не е бил на разпит във Върховна касационна прокуратура, а е разговарял с прокурори във връзка с подслушванията.

"Разговаряхме на тема как да се установи тази престъпна група, която организира подслушвания в домовете на хората", каза Борисов. След което отказа да коментира темата за записа и повторно отрече да е бил разпитван.

По-късно юристи и политически опоненти на Борисов коментираха, че разговорът с прокурори, насрочен чрез призовка и проведен в помещения на държавното обвинение се нарича „снемане на обяснения”, което по същество е разпит.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.