Вицепрезидентът: Сбъркахме в общуването, сгрешихме и с подхода

“Сбъркахме в общуването помежду си. Плащахме с много висока цена, за да се учим на мултикултурализъм. Но научихме ли се какво означава това или само похарчихме парите? Дадохме стотици хиляди, за да се обучаваме на интеркултурен диалог и компетентности. Ситуацията обаче говори, че не сме си научили урока като резултат на изхрачените пари”.

Това заяви вицепрезидентът Маргарита Попова по време на форум, посветен на българското офицерство и пътя на България, цитирана от БГНЕС. Според Попова трябва да си дадем сметка, че не можем да поискаме едни да превъзхождат други, една култура да има диктат над друга. “Трябва да усетим дълбоко в себе си нуждата от другия. Бог ни е изпратил на земята, за да живеем заедно и всяко разделение между нас е дълбок грях”, каза вицепрезидентът.

“Сбъркахме в подхода, за да живеем заедно. С еднакви права и еднакви отговорности. Бедите могат да бъдат непоправими. Притеснена съм, когато виждам какво се случва в различни точки на страната ни и това се неглижира”, добави Попова.

Националните цели са фундаментът, на който трябва стъпим, за да вървим напред и когато говорим за национални цели, трябва да бъдем внимателни като държавници и политици, каза още Маргарита Попова.

Вицепрезидентът засегна и темата за сигурността. Според нея, тя няма да бъде постигната с четене на правни документи – в тях липсват фундаментални неща, защото се случва да бъдат правени от хора, които малко разбират от темата сигурност, не желаят да се учат и понякога нямат капацитета и качествата да се научат.

“Трябва ни просветен елит, способен да дава личен пример, с пламенна грижа за обществото. Само така ще намерим брод. Иначе ще нагазим и няма да можем да излезем от дълбоката вода”, предупреди вицепрезидентът Маргарита Попова.

Свързани публикации

2 Comments

  1. А къде са държавниците в България? Аз лично виждам само политици (за разликата между едните и другите питайте Макиавели).

  2. Марго, кажи си направо, че вече сме удавници!

Leave a Reply

Your email address will not be published.