Вицепрезидентът Маргарита Попова е на работно посещение в Украйна

Вицепрезидентът Маргарита Попова ще бъде от 24 до 27 май 2013 г. на работно посещение в Украйна. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В Одеса вицепрезидентът Попова ще се срещне днес с губернатора Едуард Матвийчук и с областната управа на Одеса. Маргарита Попова ще положи цветя пред паметника на Св. Св. Кирил и Методий. По-късно вицепрезидентът ще открие Третия фестивал на съвременното българско кино в Одеса и ще се срещне с българи от града.

На 25 май вицепрезидентът ще бъде на посещение в Болград, където ще се срещне с възпитаници на Болградската гимназия. В Болград Маргарита Попова ще се поклони пред Паметника на опълченците.

На 26 май в Киев Маргарита Попова ще открие Център по българистика в Киевския национален университет „Тарас Шевченко” и ще бъде гост на тържество по повод 24 май – Деня на българската писменост и култура. Събитието ще се състои в българското посолство в украинската столица.

На 27 май програмата на вицепрезидента предвижда срещи с председателя на Върховната рада на Украйна Владимир Рибак и с членове на Групата за приятелство с България в украинския парламент.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Вицепрезидентът Маргарита Попова е на посещение в Свиленград и Одрин

Вицепрезидентът Маргарита Попова ще бъде на посещение в Свиленград и Одрин на 21 май, вторник, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. В 9.00 часа, в Свиленград, вицепрезидентът Маргарита Попова ще положи венец на Мемориала „Одринци” по повод 100 години от Одринската епопея. Цветя на паметника ще положат и кметовете на общините Свиленград, Димитровград, Ивайловград, Любимец, Харманли и Хасково.
В 11.00 часа в Одрин, Република Турция, вицепрезидентът ще посети българската църква „Свети Свети Константин и Елена”. Маргарита Попова ще присъства на празничния водосвет за освещаване на камбаната и на кръста на православния храм

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Вицепрезидентът Маргарита Попова е на посещение в Сливен

Вицепрезидентът Маргарита Попова ще бъде на посещение днес в Сливен, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Тя ще вземе участие в XV Национален фестивал на детската книга, който се провежда под неин почетен патронаж. На официална церемония в Драматичния театър „Стефан Киров“ в града вицепрезидентът ще връчи Националната награда „Константин Константинов“ в категорията „За цялостен принос“ в областта на детското книгоиздаване за 2013 година. Церемонията е с начален час 17.30 часа.
Петнадесетият Национален фестивал на детската книга се организира от Регионалната библиотека „Сава Доброплодни“ с подкрепата на Министерството на културата, областната и общинските администрации на Сливен.
Маргарита Попова ще бъде посрещната в 16.20 ч. пред сградата на Община Сливен (пл. „Хаджи Димитър“) и ще посети новата част на Регионалната библиотека в Сливен.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.