Вицепрезидентът: Добре ще е КСНС да обсъди актуализацията на бюджета

Би било добре въпросът за актуализацията на бюджета да бъде разгледан от Консултативния съвет към президента на Републиката. Това коментира пред журналисти във Варна вицепрезидентът Маргарита Попова след срещата си с кмета на града Иван Портних. Според Маргарита Попова, в момента липсват ясни доказателства кое прави належаща промяната на
параметрите на бюджета. По думите на вицепрезидента, такива важни проблеми като бюджета или
теглене на заеми, сключване на договори, които след това сетретират ратификационно в парламента, трябва да се обсъждат много внимателно и по тях да се постига национален консенсус.

Всички граждани се изморихме и объркахме, аз самата като човек вече не мога реално да преценя кой е прав – който иска актуализация на бюджета или този, който е против, посочи Попова. Но бе категорична, че за подобна стъпка са необходими ясни аргументи, защото “тегленето на кредит или актуализация на бюджета не може да става ей така, за всеки случай, да имаме повече пари”.

Вчера бе даден нов сигнал, че няма консенсус за актуализацията на бюджета, каза Попова, визирайки думите на Бойко Борисов и напускането на парламента от групата на ГЕРБ. Тя допълни, че не може да допусне, че “ако има някаква опасност за държавата, опозицията,
която определено е отговорна, би предприела такава стъпка”. Според вицепрезидента промените в параметрите на бюджета трябва да стават на основата на постигнато съгласие, на подписан от всички политически сили документ или декларация.

Маргарита Попова е на мнение, че е необходимо управленците да седнат и да се разберат, за да премине държавата спокойно през следващите месеци, служебното правителство да бъде назначено, да заработи и да осигури провеждането на честни избори.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.