Вицепремиерът Дончев: Не съм чул за нарушения в спрените обществени поръчки

“До момента аз не съм чул в някоя от тези процедури да има нарушение, дефект или корупционна практика”. Това каза в студиото на Нова ТВ вицепремиерът Томислав Дончев в коментар на прекратяването на обществени поръчки за близо 2 млрд лева (с ДДС), направено по разпореждане на премиера Борисов. Вицепремиеръп по европейските фондове и икономическата политика изтъкна, че основанията за спирането на търгове са технически, а голяма част от тях не са завършили и са в начална фаза, като например поръчката за лични документи.

“Това често се случва, когато някоя от поръчките е с европейско финансиране, а нещата са се променили. А и в крайна сметка всеки от възложителите има политическо ръководство. Това ръководство има право на съображения. Когато то има притеснения и вълнения, то има право да предприеме спиране на процедурите”, поясни Томислав Дончев.

Пред Нова ТВ Асен Генов от “Протестна мрежа” заяви, че според него прекратяването на тези многомилионни обществени поръчки е кризисен пи-ар на премиера Борисов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.