Вицепремиерът Бобева обеща съдействие на превозвачите

Вицепремиерът Даниела Бобева се е срещнала с управителния съвет на АЕБТРИ и е обещала да съдейства за решаване на проблема с разрешителните, довел до поредната блокада на границата от недоволни превозвачи.

Видяхме, че вицепремиерът на държавата иска да помогне на бранша, иска да помогне на българския бизнес, и застава изцяло зад исканията, които поставяме пред турската страна, съобщи след срещата президентът на АЕБТРИ Георги Петърнейчев, цитиран от “Фокус”. Той допълни, че Даниела Бобева е поела ангажимент, че още тази вечер ще изпрати е-mail до колегата й вицепремиер на турското правителство, в които излага всички искания на българската страна; ще иска, до 24 часа, да бъде отговорено, и незабавна среща на двете страни да седнат и да преговарят, тъй като границата е затворена и няма да бъде отворена, докато не започне да се преговаря.

Стачката ще продължи, докато не се срещнат двете страни и не се реши проблемът, изтъкна Петърнейчев. По думите му, ако до сряда не се седне на масата да се говори, целият бранш застават на границата, с всички автомобили, които са в България, които и без това не работят. Шефът на АЕБТРИ изрази надежда, че и турските превозвачи ще се съгласят да се преговаря, защото сега вече са спрени и техните автомобили.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.