Вигенин: Новият първи дипломат на ЕС ще е социалист

“След заседанието от онзи ден обаче е напълно ясно че Кристалина Георгиева няма шанс да получи този пост, този пост ще бъде за европейските социалисти. Затова, вместо да подвеждаме българските граждани, трябва политическите сили с премиера да седнат и да обсъдят какво да е решението защото очакването е българската кандидатура да бъде представена до 30 юли”. Това коментира българският министър на външните работи Кристиан Вигенин в Грузия, където е на посещение. Според българския пръв дипломат, нова номинация трябва да бъде направена от кабинета „Орешарски” до 30 юли

Външният министър Кристиан Вигенин призна, че името му е сред обсъжданите в БСП за еврокомисар. По думите му, хубаво е да се определи от правителството кой е полезният за България ресор.

“Намирам за удачно това правителство да предложи еврокомисар. Аргументите, че това правителство си отива важат със същата сила и за едно техническо правителство като служебния кабинет, което ще управлява два месеца и неговия хоризонт също е ограничен”, коментира Вигенин, цитиран от bTv.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.