Вежди Рашидов го е гнус от политическата класа

Този парламент трябва да бъде закрит, заяви депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов пред Нова телевизия. По думите му, образно казано трима души разиграват като маймуни цялата държава, а „Атака” и ДПС си правят взаимно услуга. „Погнусен съм от цялата политическа класа, към която, без да искам, принадлежа”, призна Вежди Рашидов.

„В политиката винаги има роене”. С тези думи Рашидов коментира действията на депутатите, напуснали парламентарната група на ГЕРБ. Рашидов обърна внимание на обстоятелството, че групата на ГЕРБ напускат хора със съдебни дела и такива, които са работили на места, от които “може да излезе нещо” и предположи, ,че може да има някакъв натиск, довел до решенията на отцепниците. И освен това припомни и за прекратените дела, водени преди години срещу Георги Марков.

„Не вярвам Цветан Цветанов да е злоупотребявал”, заяви Рашидов, помолен да коментира някои от обвиненията на напускащите за действията на зам.-председателя на партията. По думите на бившия министър на културата, срещу Цветанов има тежък политически натиск и освен това в момента е под светлината на прожекторите и не всичко, което е насочено към него е положително. Същевременно Рашидов декларира, че не е защитник на Цветанов и спомена, че дори са имали спречкване заради съмненията, че бившият вътрешен министър е подслушвал незаконно.

„Аз съм независим, не съм член на партията. На този етап мога да кажа категорично – аз няма да напусна. При мен нещата са прости – благодаря на Борисов, че ме е поканил в кабинета си. Приел съм по собствена воля и съм му стиснал ръката. Нямам основание да напускам Бойко Борисов, нищо лошо не ми е направил”, заяви Рашидов.

 

 

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.