Вежди Рашидов отказва да се извини на Иван Искров

Скулпторът и бивш депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов отказа да се извини на управителя на БНБ Иван Искров за казаното в интервю за “Пик”, че Искров е зависим. В открито писмо часове след публикуването на интервюто гуверньорът на Централната банка настоя Вежди Рашидов да се извини и заплаши да го съди за клевета.

“Най-високата заплата в държавата на български чиновник е на управителя на БНБ Иван Искров. Медиите писаха, че е 80-90 хил. лв. на месец. Човек, който иска да носи национални отговорности, се отказва от големите пари. За да си запазиш такава заплата, трябва да козируваш и да изпълняваш. Но Искров морално е осъден от 500 хил. души, които са потърпевши от скандала с КТБ”, заяви днес Вежди Рашидов пред bTv. Бившият министър на културата бе категоричен, че не се страхува да застане пред съд.

“Ние не си крадем парите, някой ги краде. Има ли държава и колко пъти тя разследва кой краде парите ни?! Държавата е абдикирала от едно криминално престъпление каквото е клатенето на КТБ”, изригна Вежди Рашидов, който не крие, че има сериозен влог в КТБ, депозиран шест месеца преди да бъде поставена под особения надзор на БНБ.

“Моите пари са прозрачни. Продадох къща в Драгалевци за 1 млн. евро и като художник спечелих 600 хил. евро”, каза Вежди Рашидов. Той обясни, че е вложил парите си в КТБ, защото се надявал, че тя е най-здравата банка, щом парите на държавата са там.

Вежди Рашидов окачестви предаването на банкера Цветан Василев на сръбските власти “нова вълна на сериалите”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.