Вежди Рашидов: КТБ ми е една от големите обиди след Възродителния процес

„КТБ ми е една от големите обиди след Възродителния процес. Унижение, унижение, унижение – такава ни е родината”. Това обяви в предаването „Тази сутрин” по bTv министърът на културата Вежди Рашидов, който беше един от големите вложители в изпадналата в неплатежоспособност банка.

Министърът, който не крие, че е спасил спестяванията си в КТБ чрез сключването на цесия, за пореден път изложи мнението се за случилото се с банката и нейните клиенти по особено цветист начин.

„Сега ще ви кажа какво е КТБ – един добре отгледан слон в зоопарк, хранен с хубава храна, но идват ловци и го гръмват. Тигри, лъвове и чакали го изяждат. Изведнъж идва държавата и казва – я, тук има два зъба, слонова кост, да ги вземем поне тях – сега със закона ще вземем и зъбите. Накрая минават лешоядите и оставят само скелет”, каза Рашидов. Според него много от големите вложители изобщо не са се оплакали, че са загубили средствата си, защото не могат да докажат произхода им за разлика от него.

По думите му Цветан Василев трябва да дойде и да отговори на хората, които са ощетени. „Всеки се бори за своето”, каза още Рашидов, като добави, че си е платил данъците, а са му откраднали парите. За управителя на БНБ Иван Искров министърът каза, че му е приятел и са си пили кафето и са пушили пури и не вижда защо един ден това да не се случи отново.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.