Вежди Рашидов: Хората да си вземат обратно държавата

Депутатът от ГЕРБ и бивш министър на културата Вежди Рашидов настоя от студиото на Нова тв хората да си вземат държавата, от която той лично бил отвратен. Така и не стана ясно дали Рашидов иронизира социалистите, които преди година и два месеца водеха предизборна кампания под лозунга “Да върнем държавата на хората”, а откакто управляват периодично отчитат точно това – че са върнали държавата на гражданите. Рашидов недвусмислено декларира, че е на друго мнение. И обясни, че става дума за пари, за много пари.

„Отвратен съм. През последния един месец се говори прекалено много, ни никой не каза една дума за истината, която касае българския народ и хората, които влагат спестяванията си, а това са живите пари на държавата”, заяви в „Здравей, България” Вежди Рашидов, подхващайки позатихналата тема за банките и тяхната стабилност. Така стана ясно, че депутатът-скулптор има 2.5 милиона лева блокирани в Корпоративна търговска банка (КТБ).

Рашидов попита реторично кой защитава интересите на хората и направи сравнение между себе си и депутата от ДПС Делян Пеевски. Самият Рашидов продавал скулпторите си в чужбина, но после депозирал парите в български банки – “аз съм сложил милиони за българския народ и съм си докарал парите отвън, тук не продавам скулптури” – докато, по думите на депутата, “Делян Пеевски, който казва, че е успешен човек, а има 50 000 лева спестени пари”, клати държавата и банковата стабилност, защото има кредити в една банка и не иска да ги връща.

„Скандалът между Делян Пеевски и Цветан Василев, както и хидроенергийният инженер (Ахмед Доган), който диктува отгоре нещата, разклатиха банковата система, а не Бойко Борисов”, заяви Вежди Рашидов. И допълни че е притеснен от едно, че “че цялото това действие оставя съмнения и притеснения в българския народ”. Затова Рашидов настоя държавата да излезе и да защити българските граждани.

„Предлагам на държавните служители да спрат да ходят на килимчето в хотел “Берлин”, а да застанат там, където хората са на опашка”, заяви Рашидов. Според него този синдром трябва да спре и хората трябва да си вземат обратно държавата. В противен случай ще бъдат слуги на един човек – Ахмед Доган, огласи вижданията си депутатът.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.