Вежди: Ако Цветан Василев проговори, ще срине цялата държава

Ако Цветан Василев проговори, ще срине цялата държава. Това заяви бившият културен министър Вежди Рашидов в ефира на предаването „Тази сутрин” по bTV. Скулпторът поде кампания сред вложителите в Корпоративна търговска банка, чийто мажоритарен собственик е Василев, след като БНБ постави финансовата институция под специален надзор, а държавата обяви, че ще бъдат изплатени само гарантираните депозити до 100 000 евро. Той инициира подаването на колективен иск от страна на вложителите с депозити над гарантирания праг, а наскоро обяви също, че възнамерява да съди държавата.

По думите на Рашидов, случилото се с КТБ беше “едно много добре премислено престъпление, в което участват български магистрати на най-високо ниво – в лицето на прокуратурата, съда и правителството, което беше абдикирало от проблема”.

„Коя може да бъде по-сигурната банка, когато държавата си държи всички пари там. Няма по-сигурно от държавата. Аз също имам интерес, не може само кредитополучателите да имат интерес”, изтъкна бившият министър. Рашидов обясни, че като клиент отишъл в пет банки и КТБ давала най-добри условия.

„Разделиха хората на данъкоплатци и тарикати, а всички са данъкоплатци – малки, големи и корпоративни. Някой краде парите на вложителите. Искаха да ни разделят, за да не отговорят на въпроса кой краде парите”, категоричен бе Рашидов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.