Веселина Кацарова с концерт в Цюрих

В зала Tonhalle Maag в една от най-големите зали  в гр. Цюрих -се състоя концерт на световно-известната българска оперна певица Веселина Кацарова. Концертът беше включен в поредицата планирани мероприятия за отбелязване на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 и сред многобройните зрители в залата присъстваха и гостите  на  посолството – изтъкнати представители на швейцарската общественост, институции и бизнес.

В приветственото си слово към многобройната публика посланик д-р Меглена Плугчиева постави акцент върху Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 г. и на неговите приоритети и постижения, но  и на възможността, която то предоставя за популяризиране на българската култура и традиции, на богатата палитра на българската народна музика и нейния значителен принос  към европейското културно многообразие. Българските оперни гласове и певческо изкуство се радват на световна слава и носят в себе си посланието за многовековната история и култура на нашата държава.

Зрителите в пълната зала бяха покорени от виртуозните изпълнения на г-жа Веселина Кацарова в съпровод на Цюрихския камерен оркестър. В програмата бяха включени изпълнения на български народни песни, преработени за мецо-сопран и струнен оркестър. Зрителите в залата получиха към програмата и превод на текста на песните и прекрасният глас на българската оперна прима превърна концерта в незабравим спомен за многобройната публика

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.