Венцислав Димитров: Гърция се опитва да живее като нас при Тодор Живков

“Гърция се опитва да живее, както ние сме живели при Тодор Живков. И те ще поискат опрощаване на дълг, както ние сме поискали в зората на демокрацията, но няма да им разрешат, защото се водят развита държава. Това обяви пред bTv икономистът и бивш депутат Венцислав Димитров. И той смята, че няма как България да помага на гърците, след като сме 3-4 пъти по-бедни на глава от населението. Според Димитров е жизнено необходимо Гърция да отвори банките, в които се отчита, че има около 110 млрд. евро, въпреки, че през последната година са изтеглени около 1/3 от парите в банките. По думите на Димитров, общото между българските роми и гърците е, че не искат да плащат.

“Направете референдум сред ромите искате ли да плащате ток и вода, отговорът ще е „не”, изтъкна Венцислав Димитров и препоръча да се внимава с референдумите по финансови.

На въпрос дали българската банкова система е стабилна, икономистът отговори, че се предполага, че е стабилна, въпреки че е била разклатена от затварянето на КТБ. “Главният виновник е управителят на БНБ, но никой не го обвини”, категоричен е Венцислав Димитров. Той отчита като грешка фактът, че банката не е била одържавена още миналата година. Сега държавата много по-трудно ще си върне парите, подчерта бившият депутат. Според него новият гуверньор на БНБ – Димитър Радев, ще има проблем с това, че от 15 години не участва в политическия живот в страната и прави грешка, като оставя подуправителите на Искров.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.