Велопарк Пампорово открива сезона с безплатен лифт и нови трасета

Велопарк Пампорово открива на 15 юни летния сезон с безплатен лифт и нови трасета, съобщиха от курорта. Велопарк Пампорово е разположен в сърцето на Родопите и включва в себе си множество разнообразни трасета и маршрути за практикуване на планинско колоездене. Основното специализирано трасе за спускане е с дължина 1800 метра. То съответства на всички световни стандарти и е готово да приеме състезания от международно ниво. Трасето "Стената" е маркирано в черно трасе и по него професионалистите и по-добрите карачи могат да тренират и да усъвършенстват своите умения.

Специално внимание е обърнато и на начинаещите, децата и семействата, които искат да се разходят в планината, да поспортуват или просто да подишат от свежия родопски въздух. За тях са подходящи маркираните в зелено трасета и маршрути.

Зелените маршрути са подходящи за всички възрасти и ще доставят пълно удоволствие на колоездачите, като ги отвеждат до някои от най-красивите места в района.

С откриването на парка тази година, на място ще заработи и специализирано трасе за обучение и усъвършенстване на уменията с дължина от 2800 метра подходящо за всички, които искат да натрупат повече опит и да преминат плавно към по-сложните трасета с по-голямо натоварване.

По-напредналите байкъри пък ще могат да карат по маршрути със средна трудност маркирани в червено, където ще могат да тренират и да преминат към по-сложните трасета.

До този момент на разположение са над 25км обособени пътеки за практикуване на маунтинбайк. В зависимост от нивото им на трудност трасетата са маркирани в зелено, синьо, червено и черно. Този сезон на територията на парка ще заработи и едно много специално трасе, което е дългоочаквано на родната байк сцена и е без аналог не само в България, а и в радиус от 1000 км.

От Велопарк Пампорово са си поставили за цел в близките 1-2 години да превърнат парка в едно от най-посещаваните места за отдих и туризъм през лятото. През този сезон Пампорово ще бъде домакин на две международни състезания включени в календара на Международния колоездачен съюз (UCI). Първото състезание, което е и първото голямо състезание за страната ни за сезон 2013 е Pamporovo Bike Cup и ще се проведе от 21-23.06. Второто международно състезание е Балканска купа, отново включена в календара на UCI и ще се проведе от 13-15.09. Balkan Bike Cup 2013 ще обедини в себе си дисциплините Кроскънтри (XCO) и Спускане (DH), като XCO състезанието ще е първото подобно за страната ни включено в календара на UCI и носещо точки за световната ранг листа.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.