Велизар Енчев продължава кампанията си за легализация на конопа

Предлагам легализация не на марихуаната, а на конопа, на медицинската марихуана. Това ще облекчи живота на хиляди българи с тежки болести. Това заяви в студиото на bTv независимият депутат Велизар Енчев. Неотдавна той обяви, че ще внесе проектозакон за легализиране на канабиса за медицински цели. Той пусна и онлайн петиция в подкрепа на легализирането на употреба на марихуана за медицински цели, а днес уточни, че става дума за оралната употреба на спрей, а не за легализация на пушенето на “трева”.

Велизар Енчев подчерта, че използването на марихуана за медицински цели е разрешено в 24 щата в САЩ и в 19 държави членки на Европейския съюз. Според българския депутат, „всеки, който се противопоставя на това, се противопоставя на тяхната практика”.

Енчев заяви, че негови колеги са го убеждавали да не е лице на кампанията защото ще срине политическия им рейтинг. Той обаче отбеляза, че за него е по-важно да се облекчат страданията на хората. Според депутата, ако законът е добре направен, няма да се стигне до злоупотреби.

Психиатърът д-р Любомир Живков, директор на Превантивно-информационния център по проблемите на наркоманиите, изтъкна, че медицинската марихуана помага за някои болести, но тя носи и своите странични явления.

„Не всеки, който взема, ще има зависимост, но трябва да бъде наблюдаван внимателно”, посочи експертът.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.