Велизар Енчев: Пак са нужни предсрочни парламентарни избори

Депутатът Велизар Енчев, който напусна парламентарната група на Патриотичния фронт (ПФ), както и самата коалиция, смята че отново са нужни предсрочни парламентарни избори и предлага те да се проведат едновременно с местните.

“Патриотичният фронт” влезе в една безпринципна коалиция. Ако трябва да говорим по-генерално, целият парламент е парламент на подменения вот”, коментира Велизар Енчев в студиото на Нова ТВ. Според него, подменен е и вотът за Реформаторския блок, тъй като вероятно нито един гласувал за тях не е допускал, че формацията ще се коалира с ГЕРБ.

“В нощта на изборите Божидар Лукарски, който сега е министър, призна, че говоренето против ГЕРБ е било предизборен трик. Другите измамени – Патриотичният фронт, които влязохме в НС с една програма, изцяло с платформата анти-ГЕРБ, сега подкрепят тяхната предизборна програма, която не отчита социалните нужди на обществото”, обясни още Велизар Енчев. Именно с подмяната на вота Енчев аргументира искането си за предсрочни парламентарни избори, които той предлага да се проведат по формулата 2 в 1 заедно с местните избори. По думите на Енчев, който бе дългогодишен активист на НФСБ, скандално е не неговото поведение, а поведението на колегите му в псевдо-патриотичния фронт, които са изневерили на идеите, с които са били избрани в парламента и така, на практика, са измамили избирателите.

“Категорично твърдя, че тази измама на избирателите е мотивирана от определени интереси, които могат да доведат до парични потоци. Бе извършена цинична търговия около назначаването на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната”, заяви независимият депутат Велизар Енчев. Той е категоричен, че липсата на морал в политиката е докарала дотам нещата, че сме най-бедната държава в Европейския съюз.

“Когато се въведе морал в нея, когато думите и делата са едно цяло, тогава политиците ще могат да погледнат избирателите в очите”, каза изтъкна Велизар Енчев.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.