Велизар Енчев: Бъчварова трябва да подаде оставка

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова трябва незабавно да подаде оставка. Дори Цветан Цветанов каза, че след Гърмен МВР е трябвало да действа превантивно. Това заяви в студиото на “Добро утро, България!” по TV7 и NEWS7 независимият депутат Велизар Енчев. Той реторично попита защо премиерът Борисов мълчи вече три седмици за ставащото в Гърмен и сам отговори – защото ромските гласове му трябват на изборите.

Незабавна оставка на Румяна Бъчварова от поста й в МВР препоръча вчера и Николай Слатински, който някога съветваше президента Първанов по въпросите на националната сигурност. Според Слатински Бъчварова буквално не става за този пост, а присъствието й в МВР внася хаос и дезорганизираност-

Оставката на вътрешния министър няма да свърши работа, проблемът е комплексен, контрира днес по TV7 и NEWS7 бившият директор на Националната разузнавателна служба Димо Гяуров. Според него гражданите взимат нещата в свои ръце и ако държавата спи, това ще продължи.

“Проблемите не зависят само от една институция и едно министерство. Голяма част от тези проблеми няма да ги има, ако местната власти си върши работата”, отбеляза депутатът от Патриотичния фронт Юлиан Ангелов.

В районите, където в момента има етническо напрежение, липсва законност и затова от първостепенна важност е упражняването на стриктен контрол за спазването на законите и тяхното прилагане, единодушни бяха тримата гости в студиото.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.