Велислав Минеков напуска отчаян Реформаторския блок

Известният български скулптор и специалист по металодизайн проф. Велислав Минеков напусна Реформаторския блок (РБ) часове след като Реформаторите се споразумяха с ГЕРБ за съвместно коалиционно правителство с премиер Бойко Борисов и вицепремиер Меглена Кунева. Минеков обяви решението си във “Фейсбук”. От написаното става ясно, че преди това е имал разговор с ръководството на формацията.

Ето и написаното от проф. Велислав Минеков в социалната мрежа:

“След разговор с председателите в РБ възнамерявам да прекратя своето кратко, безплодно и неуспешно политическо съпричастие. Компромисите, които направих бяха напълно съзнателни. Вярвам в идеите и програмите, които създадохме.

Нормалността има шанс ако бъде пожелана. Напускам ви отчаян. Моля ви да ми простите”, завършва Велислав Минеков.

Преди малко повече от три години, през октомври 2011 г. в отворено писмо до премиера Бойко Борисов Велислав Минеков поиска оставката на министъра на културата Вежди Рашидов заради предложението му Борисов да стане почетен член на Съюза на българските художници.

Проф. Велислав Минеков е син на известния български скурптор Величко Минеков, който е бил депутат в Осмото и Деветото Народно събрание в периода 1982-1990 година.

Снимка: Фейсбук

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.