Велинград остава в бедствено положение

Критична остава обстановката в област Пазарджик, остава в сила бедствено положение във Велинград, където продължава да няма ток трето денонощия. Много населени места в района са без ток, затворени са и някои от пътищата в областта. Това каза в сутрешния блок на Радио „Фокус“ областният управител на Пазарджик Трендафил Величков. Той уточни, че има шест подстанции, до които са скъсани електропроводите и те не могат да работят. Частни фирми от Пазарджик са дали тежка техника, която се качва в момента към Велинград, за да се направят достъпни подходите към някои от най-отдалечените и недостъпни населени места.

В община Сърница е обявено бедствено положение от 19.00 часа снощи. Снежната покривка е около 80 см, но продължава да вали сняг. Пътят Велинград-Сърница е затворен, защото падат постоянно дървета. Няма електричество от 7 март. Учебните занятия в училищата и детските градини са прекратени за три дни.

Трендафил Величков допълни, че 40 души са блокирани в спортната база „Белмекен“, има блокирани и на хижа „Христо Смирненски“. Хората са добре и не бедстват, увери Трендафил Величков. Областният управител на Пазарджи уточни, че докато не бъде възстановено електричеството, бедственото положение във Велинград остава.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.