От 3250 проверени бензиноколонки само 8 са отмервали неточно

Само в 8 от всички 3250 проверени средства за измерване на продаваното гориво у нас са установени отклонения в количеството. Това каза в студиото на БНТ зам.-министърът на икономиката Даниела Визиева.

Окончателните резултати от масираната проверка на Агенцията по метрология и технически надзор по бензиностанциите се очаква да излязат през следващата седмица. Нормално е търговците на горива по-спешност да са тарирали колонките така, че да сипват точното количество, тъй като в сряда премиерът разпореди в тридневен срок да бъдат проверени всички бензиноколонки и да се подменят пломбите им. Така на практика всички научиха, че ще бъдат проверени в следващите три дни и елементът на изненада при контрола отпадна изцяло. Заради разпоредената от премиера Борисов акция дори бяха прекратени отпуските на служителите в агенциите, които извършват проверка на уредите, с които се продават горива и ги пломбират, за да няма последващи намеси в броячите.

Даниела Визиева съобщи още, че през следващата седмица ще бъде предложена нова структура на Държавната агенция по метрология и технически надзор.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.