Вече са построени 10 км от оградата по границата на Македония с Гърция

Оградата, която Македония започна да строи по границата си с Гърция, за да спре бежанския поток, ще е дълга 50 км и висока 3 метра. Десет километра от оградата вече са построени. Загражденията ще бъдат вдигнати по всички места, които се използват като алтернативни маршрути от имигрантите, за да избегнат полицейски контрол, съобщи bTv, като се позова на информация на БГНЕС.

Вдигането на оградата започна в края на миналата седмица и трябва да приключи до десетина дни. Преди две седмици властите в Скопие въведоха забрана за всички икономически мигранти. На територията на страната се допускат само хора от Сирия, Ирак и Афганистан. Всички останали Македония връща обратно в Гърция.
От 19 юни до днес в Македония от Гърция са пристигнали около 300 000 души.

В събота имаше сблъсъци между блокираните на границата мигранти и македонската полиция, при които униформените използваха димки и електрошокови палки, а десетки полицаи бяха ранени от “дъжд” от камъни.

1 Comment

  1. какви хубави оградки навсякъде, свобода на словото, на придвижването, на търговията и т.н. алабализми. Украйна към Русия, Унгария към Хърватия, България към Турция и т.н.

Leave a Reply

Your email address will not be published.