Вече е пуснато движението по новия лот на магистрала „Струма“

В 13.15 ч. е пуснато движението по автомагистрала „Струма“, в участъка от Долна Диканя до пътен възел „Дупница-Север“, съобщи агенция „Фокус”, като се позова на агенция „Пътна инфраструктура” .

Днешният ден, в който пускаме движението на участъка от Долна Диканя до пътен възел Дупница – Север е много важен не само за строителите, за транзитно преминаващите, но и за живеещите в общините, през които този път минава. Това каза министърът на регионалното развитие  Десислава Терзиева по-рано днес на официалната церемония по откриването на пътния участък. На откриването присъстваха кметовете на Дупница, Радомир, областният управител на Кюстендил, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура”, заместник-министърът на транспорта Петър Киров.

Общата дължина на лот 1 Долна Диканя – Дупница (от км 305+220 до км 322+000) е 16,78 км. В движение бяха пуснати 13,98 км от участъка и две пътни връзки „София – Дупница“ и „Дупница – София“. Останалите 2,8 км от лот 1 (от км 319+200 до км 322+000) ще бъдат въведени в експлоатация до края на август. По договор срокът на завършване на обекта е 1 септември 2013 г., но движението по готовия участък се пуска предсрочно, за да се улесни трафикът в посока Кулата.

Участъкът Долна Диканя – Дупница преминава през териториите на две общини – Радомир и Дупница. На обекта има 18 големи съоръжения- 4 моста, 7 подлеза, 6 надлеза и един виадукт.

Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и държавния бюджет чрез Оперативна програма „Транспорт“ 2007 – 2013 г.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.