Възстановени са плащанията по ОП “Регионално развитие”

От днес се възстановяват плащанията по оперативна програма “Регионално развитие” (ОПРР) по всички оси, включително и по спрените.Това съобщи на брифинг в Министерски съвет вицепремиерът и министър на регионалното развитие и на инвестиционното проектиране Екатерина Захариева. Тя съобщи добрата новина след среща с ръководствата на Националното сдружение на общините (НСОРБ) и Камарата на строителите в България с участието на служебните министри на финансите и на околната среда. Захариева допълни, че вече са постъпили искания за плащания към сертифициращия орган от страна на управляващия орган на програмата за 188 млн. лева.

Служебният министър на финансите Румен Порожанов, посочи като приоритет осигуряването на средства по оперативните програми и най-вече по двете спрени оси на “Регионално развитие”.

Има политическата воля за мобилизиране максимално на средства и усилия както на експертно, така и на по-високо политическо ниво, за да бъдат разрешени проблемите, изтъкна министърът на околната среда Светлана Жекова.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.