Възстановиха школата по публични финанси, но намалиха издръжката и на 14 хил. лева

Правителството възстанови статута, функциите и дейността на Школата по публични финанси като част от структурата на Министерството на финансите и одобри допълнителни разходи по бюджета на МФ за 2014 г. в размер на 14 600 лева, се казва в прессъобщение на МС. Припомняме, че на 18 август публикувахме статия, че Министерството за финансите е изпратило за обществени консултации проект на постановление, с което се възстановява закритата преди два месеца школа по публични финанси и се отпускат нови 91 500 лева за издръжка. Сдружение “Журналисти за прозрачно управление” зададе въпрос на заинтересованите страни дали са съгласни бюджетът да отпусне 91 хиляди лева, за да възстанови школа, която е закрита преди два месеца поради дублиране на функции. В постановлението от 18 август липсваха мотиви като лаконично се посочваше, че с постановлението се възстановяват статутът, функциите и дейността на Школата по публични финанси като част от структурата на Министерството на финансите.
Явно коментарите на заинтересованите страни, които събрахме и пуснахме на страницата за обществени консултации на кабинета са дали резултат. С днешна дата средствата са намалени от 91 хиляди на 14 600 лв.

Школата е създадена като специализирано звено към МФ през 2003 г. През юли т. г. беше закрита, а дейността й премина към Института по публична администрация. Школата по публични финанси има дългогодишна практика и утвърдени резултати като звено в Министерството на финансите, което на базата на анализ на нуждите от обучение в публичния сектор разработва и предоставя специализирано професионално обучение в областта на бюджета и публичните финанси.

5 Comments

  1. Добре са им резнали бюджета, но най-вероятно без да разберем ще им дадат тази сума от бюджета на министерството

  2. Е ето имало полза от тези консултации, пак са им много тези пари, ама давай и така става.

  3. A ето, че някой в държавата е мислил с главата си а не с гъза си както обикновенно.

  4. bravo, spestihte 80 hilki, za koito hienite ve4e se byaha hato4ili. davaite vse taka

Leave a Reply

Your email address will not be published.