Важно е да се обявят политиците, употребили агенция ЕЖК

ЕЖК означава “Една Жена Каза”. Това е стар съветски алгоритъм за създаване на слухове, настроения, паника и т.н.

В момента българската банкова система е жертва на (дез)информациите на агенция ЕЖК. Но понеже вече сме в 21 век, споделеното от “Една Жена Каза” върви през интернет, чрез SMS-и (което някой е написал, пратил и ще плати, нали?) и дори чрез подставени лица, които обикалят от банка в банка – уж, да се информират, а всъщност за да мултиплицират ефекта от слуховете, да катализират паниката, да изпълнят нечия поръчка.

В случая най-важният въпрос е “Кой има полза?”. Целенасочените действия за дестабилизиране на банковата система сами по себе си са престъпление срещу държавата и гражданите. Но вървейки по следите на логиката и на въпроса “Кой има полза?” стигаме до политици – с познати имена и познати физиономии – които от месеци насам говорят, че държавата е във фалит, че сме в катастрофа, която е едва ли не апокалиптична и необратима, а на тях – горките – тепърва ще им се наложи да управляват и т.н и т.н. От “Гугъл” много лесно може да се извадят имена, фрази, дати и тогава ще се види, че не става дума само за Бойко Борисов, или за предчувствията на Реформаторския блок за фалита на държавата, или дори за казаното от Делян Пеевски по адрес на Цветан Василев и КТБ. Принос даде и Антон Кутев от БСП, който обяви по Нова телевизия, че някой клати финансовия борд като се опитва да събори още една банка. Резултатът от изказването, както и от sms-и са опашки пред офисите на ПИБ.

Точно заради това днес банкерът Пламен Орешарски предупреди в качеството си премиер политиците да не се заиграват с темата за банковата стабилност и да не опитват да я (зло)употребяват с предизборни цели.

За съжаление много български политици страшно добре и от личен опит знаят как се организират, провеждат и експлоатират дезинформации и контрадезинформации в качеството им на “тухлички” от поредното активно мероприятие.

В случая наистина е време за активно мероприятие. Трябва да го проведе държавата и да дезавуира политиците, както и всички други оперативно интересни лица, имащи нещо общо с операция “Една Жена Каза”, плъзнала като СПИН по банковата ни система.

На този етап и при сегашната политическа ситуация слуховете наистина действат като Синдром на Придобита Имунна Недостатъчност спрямо банковата система и финансовата стабилност.

Успокояващите декларации вероятно казват истината. Въпросът е дали ще са достатъчни, след като вече бяха посети ветрове, достатъчни да родят буря, която да чупи банки… и правителства.

Нека чуем имената! И да видим реакцията на прокуратурата, също!

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.