Във Враца се взриви бойлер и повреди 10 апартамента

Бойлер гръмна около 6 часа тази сутрин в жилищен блок на улица “Братя Миладинови” във Враца. Няма пострадали, но са разрушени три гарсониери, съобщи БНР. При взрива на електроуреда, който все още е бил в гаранционен срок, 30-годишният собственик на апартамента е спял в кухнята и е останал невредим.

От експлозията изцяло е разрушен апартаментът му и съседните две гарсониери.

Щети има по общо 10 апартамента в блока. Избитата дограма е повредила паркирани пред сградата автомобили.

Нито едно жилище в кооперацията няма застраховка.

Незабавно да бъде оказана помощ на собствениците на апартаментети, които пострадаха тази сутрин от гръмналия бойлер на ул. „Братя Миладинови” във Враца, разпореди кметът инж. Николай Иванов, съобщи регионалното електронно издание “Конкурент”.

Бригада от комуналното дружество ще помогне на собствениците на двата най-пострадали апартамента да ги почисти, а събраните отпадъци ще бъдат извозени за сметка на дружеството.

На апаратамента, в който се случи инцидента, бригадата от комуналното дружество ще достави и монтира врата. Кметът проведе разговор и с инж. Пламен Ганецовски – председател на постоянната комисия по жилищна политика, обществен ред, сигурност, бедствия и аварии.

Договорено бе комисията да подготви докладна за отпускане на еднократна финансова помощ за собствениците на най-пострадалите жилища. Докладната ще бъде внесена за обсъждане в общински съвет на предстоящото заседание през май.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.