Във Великотърновско отмениха бедственото положение

Отменено е бедственото положение във Великотърновска област, като продължават отводнителните дейности в жилищата на хората и почистването на улици и мостове от наноси и кал, съобщи областният управител инж. Георги Рачев. Вече работят четири комисии със задача да опишат щетите и разрушенията на засегнатите частни имоти по места и на засегнатата инфраструктура.

Директорът на агенцията “Пътна инфраструктура” /АПИ/ инж. Стефан Чайков съобщи, че се надява в рамките на един месец да бъде възстановено движението в Прохода на републиката. Чаков допълни, че предстоят разговори с изпълнителите за строителните дейности, които трябва да бъдат извършени на близо километровия участък, който беше разрушен от наводнението във Великотърновска област. Предполага се, че ремонтът на прохода ще струва около 1 млн. лв. В момента движението през Прохода на републиката е преустановено, като автомобилите се пренасочват към прохода “Шипка”, към Ришкия и към Котленския проход.

По предварителни разчети средствата, които АПИ ще отпусне за ремонт на пътища от националната инфраструктура за Североизточна България, ще бъдат между 10 и 15 млн. лв., а конкретно за Великотърновска област сумата ще надхвърли пет милиона лева, прогнозира Стефан Чайков.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.