Върнатото от ВКС дело срещу Цветанов бе разпределено на нов състав на САС

Подкопаване на съдебната независимост

Върнатото от ВКС дело срещу Цветан Цветанов за отказа му да бъдат приложени СРС, разрешени от съд, днес бе публично разпределено на нов състав на Софийския апелативен съд. Както е известно, по това дело Цветанов бе признат за виновен от СГС, после и от САС и осъден на 4 години лишаване от свобода и 5 години без право да заема висши държавни и обществени постове. В края на миналата седмица тричленен състав на ВКС оповести решението си да отмени решението на САС и да върне делото на нов състав на Софийския апелативен съд. Решението на ВКС и мотивите към него са подписани с особено мнение от един от членовете на състава.

Днес, в присъствието на представители на медиите, съдия Снежана Душкова беше определена като председател на съдебния състав в САС, който ще гледа делото наново. Съдия Надежда Трифонова бе определена за съдия-докладчик, а третият член на състава е Иван Стойчев.

Прогнозата е, че повторното разглеждане на това дело срещу Цветан Цветанов ще започне след съдебната ваканция – евентуално през септември.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.