Върховната рада в Киев разпусна парламента на Крим

Върховната рада на Украйна прие постановление за предсрочно прекратяване на пълномощията на Върховния съвет на автономната република Крим, съобщи агенция УНИАН. За това решение са гласували 278 от регистрираните в пленарната зала 296 народни представители.
Сред подкрепилите разпускането на парламента на Крим има 19 депутати от управлявалата до премине „Партия на регионите”, 83-ма от “Батькивщины” на Юлия Тимошенко, по 30 от „Суверенна Украйна” и „Икономическо развитие”, 35 от „Свобода” и нито един от Комунистическата партия на Украйна.
В постановлението се отбелязва, че в съответствие с Конституцията на Украйна и решението на Върховния съд, в което се казва, че с решението си да се проведе референдум в Крим парламентът на републиката е нарушил Конституцията на Украйна, Върховната рада на Украйна постановява предсрочното прекратяване на пълномощията на Върховния съвет на автономната република Крим.
Това постановление на парламента в Киев влиза в сила от момента на неговото приемане. То е окончателно, не подлежи на обжалване и е задължително за изпълнение на територията на Украйна.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.