Въоръжени мъже откраднаха 120 хил лв. в Дулово

Въоръжен грабеж на крупна сума е извършен пред очите на десетки очевидци тази сутрин в центъра на Дулово, съобщиха от прокуратурата.

В 7:30 ч. сутринта двама неизвестни мъже са причакали 46-годишен служител на обменно бюро, намиращо се до автогарата в града. Човекът е пренасял в торба 120 хил. лв. Мъжете – маскирани и въоръжени с газов пистолет, са проследили с автомобил служителя от казино, където се съхранявали парите за бюрото, до работното му място.

Единият от нападателите накарал мъжа да хвърли торбата с парите на земята, а в това време другият е произвел два изстрела с газов пистолет. После са се качили в автомобил и са избягали.

Ограбеният мъж сам е подал сигнал на телефон 112.

Обирът е станал пред очите на десетки очевидци в центъра на Дулово и е записан от видеокамерите в района, съобщават от държавното обвинение.

Записите са иззети от разследващите, а Окръжната прокуратура в Силистра е образувала досъдебно производство.

Разследващите са установили, че автомобилът, с който се придвижвали нападателите е откраднат преди месец в Шумен. В момента се извършва оглед на местопроизшествието, иззети са гилзите от изстрелите, разпитват се пострадалият и множество очевидци на престъплението, а извършителите се издирват.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.