Ваньо Танов защити Борисов, Първанов, Дянков и себе си дори

Бившият директор на агенция „Митници” Ваньо Танов обяви в сутрешния блок на bTv, че той лично, както и всички висши държавни мъже, замесени в скандала, известен като „Мишо Бирата” са действали изцяло закономерно, никого не са прикривали и не са нарушавали правила или служебните си задължения.
Всичко това беше подредено в забележителна логическа връзка.
Тогавашният премиер Бойко Борисов наистина се бил обадил на Ваньо Танов (както се разбира и от разпространения телефонен разговор, направен със СРС), но от гледна точка на Танов това в никакъв случай не било опит за натиск.
“Мисля, че стана ясно, че няма нито едно действие, което да е извършено от Агенция „Митници” след като проведох разговора с премиера Бойко Борисов”. С тези думи Ваньо Танов обобщи вчерашното си явяване пред „временната парламентарна
анкетна комисия за проверка и установяване на всички обстоятелства около публично огласения телефонен разговор между него и бившия министър-председател Бойко Борисов, в който се съдържат данни за грубо склоняване към тежки престъпления и злоупотреба с власт”.
„На Борисов му беше внушено, че Агенция „Митници” действа тенденциозно и е отнела направомерно лицензията на Мишо Бирата. Въпросната фирма има сериозно данъчно нарушение – във въпросния склад за производство на бира е констатирана кула за производство на спирт”, каза Танов. Той обясни, че президентът Първанов се е обадил на Борисов със сигнал, че митницата действа неправомерно. Танов обаче защити и президента, като подчерта, че не вижда нищо нередно в действията му: „Аз не намирам нищо лошо президентът да уведоми премиера, за да се направи проверка”.
„Премиерът разпореди на Дянков да извърши проверка и да докладва дали има неправомерни действия от страна на митницата. Още тогава доказахме пред Дянков, че няма такива неправомерни действия”, добави Танов.
Думите на Борисов, че е „поел ангажимент” към Мишо Бирата Ваньо Танов обясни така: „Премиерът още на срещата с Дянков, каза: „Аз съм поел ангажименти, че нито една фирма няма при нашето управление да бъде преследвана по политически причини.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.