Валери Симеонов: ДПС саботираха заседанието на парламента

Съпредседателят на ПГ на Патриотичния фронт Валери Симеонов обвини депутатите от ДПС, че не са се регистрирали и са провалили днешното заседание, поради нежеланието им да бъде дебатиран и приет Закона за горите, наложеният мораториум за износ на дървесина изтича. По думите на Симеонов, на всички е известно, че точно ДПС е в основата на така наречената дървена мафия и благодарение на техните кръгове от мафиотски дървени фирми българската гора се намира в това състояние – най-вероятно това е причината ДПС да не се регистрират.

„Естествено, че това нерегистриране е саботаж и от това не страда българският парламент или българската демокрация, а българската гора, следователно страда България. Днес трябваше да бъде приет този Закон за горите на първо четене“, изтъкна Валери Симеонов.

Управляващите трябва да се опитаме да държим кворума максимално висок, за да могат реформаторските политики и закони, които предлагаме, да минават по-лесно, коментира в кулоарите на парламента заместник-председателят на Народното събрание и депутат от Реформаторския блок Иван Иванов. Според него при регистрацията са липсвали хора от всички парламентарни групи. По думите на Иван Иванов, 17 депутати от Реформаторския блок са били в зала, а тези, които са отсъствали, са в командировка.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.