В Украйна власти и сепаратисти договарят зона за сигурност около останките

Украинските власти и проруските сепаратисти са се съгласили да определят 20-километрова зона за сигурност около мястото, където падна малайзийският самолет, на борда на който пътуваха 298 души, съобщи БНР, като цитира “Франс прес”. Споразумението е било постигнато на разговори, проведени с международно посредничество.

Очаква се днес наблюдателите от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа/ОССЕ/ да направят нов опит да достигнат мястото на катастрофата, което е в контролиран от проруските бунтовници район. Вчера,независимо, че наблюдателите получиха уверение, че могат да разследват катастрофата, 75 минути след началото на огледа се чули изстрели и международните експерти били принудени да се върнат обратно в Донецк. Първото им впечатление от мястото на трагедията е, че то продължава да не е отцепено.

Съветът за сигурност на ООН призова за независимо международно разследване.

Холандският министър на външните работи Франс Тимерманс пристигна в Украйна във връзка със смъртта на близо 190 холандци от общо 298-те пътници, загинали при катастрофата на пътническия самолет.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.