В Донецка област изчезнаха снимачните екипи на SkyNews и CBS

В Донецка област са изчезнали снимачните екипи на тв-каналите SkyNews и CBS, съобщи УНИАН, като се позовава на журналист от местното издание “Новости Донбасса”. Връзката с двата снимачни екипа е пропаднала малко след тяхното пристигане в селището Константиновка. Агенцията съобщава имената на някои от журналистите от CBS, без дори да транскрибира имената на кирпилица: Clarissa Ward, Erin Lyall, Andy Srevenson, Geoff Mabberley. В екипа на SkyNews са били Stuart Ramsey, Barnaby Green, Oleg Malko, Alexander Pustovit.

По-рано днес бе съобщено за изчезването в Славянск на пратеника на американското издание Buzzfeed Майк Джиглио и неговата украинска преводачка Елена Глазунова. В момента няма телефонна връзка с тях. Цитира се последното съобщение, което е получено в редакцията на «Новости Донбасса» от Майк Джиглио: «Задържаха ни на една от барикадите”. По-късно американският журналист е успял да съобщи, че той и Елена Глазунова се намират в окупираната от сепаратисти сграда в Славянс на Службата за безопасност на Украйна.

Представител на проруските сепаратисти в Донецк обаче обяви, че те не са задържали Майк Джиглио и Елена Глазунова и сами също ги издирват.

В 12,32 мин. бе съобщено, че в центъра на Славянск, недалеч от окупираната от протестиращи сграда на Украинската служба за сигурност, се е възобновила стрелбата. Новината бе предадена от ИТАР-ТАСС, която се позовава на телефонен разговор с представител на “народното опълчение”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.