В Украйна разформироваха специалните части “Беркут”

И.д. вътрешният министър на Украйна Арсен Аваков издаде заповед за разформироването на специалните полицейски части „Беркут”, предаде РИА „Новости”.

Все още не е ясно дали тя ще бъде наследена от ново формирование. Ликвидирането на „Беркут” се налага, защото бяха използвани при последните протести срещу демонстрантите. Депутати от партия „Свобода” вече поискаха разпускане на специалните полицейски части.
Арсен Аваков освен това разпореди и вътрешно разследване на случаите на превишаване на правомощията при разпръсването на протестите.

При определянето на своето бъдеще Украйна не е длъжна да избира между САЩ и Русия, а Белият дом е готов да работи заедно с Москва за регулиране на ситуацията, заяви държавният секретар Джон Кери. Той заедно с британския си колега Уилям Хейг участва в конференция за сексуалното насилие в зони на конфликт.

Джон Кери отбеляза, че трябва да се престане да се мисли със стереотипа Зaпадът срещу Изтока. Уилям Хейг подчерта, че интересът на Великобритания е украинският народ сам да изгради своето бъдеще. Междувременно стана известно, че на сградата на регионалната администрация в Крим е провесено руското знаме.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.