В цялата страна тече спецакция за незаконни мигранти

Днес, по разпореждане на главния прокурор на Република България Сотир Цацаров и министъра на вътрешните работи Йордан Бакалов в цялата страна се провежда специализирана операция за издирване на лица, влезли незаконно в България, съобщиха от пресцентъра на МВР.

По оперативни данни до 11.00 часа общо проверените в страната обекти са 1035. Извършена е проверка на 2 742 лица, от които 113 са задържани.

По данни на Софийска градска прокуратура, към момента на територията на столицата са проверени 531 лица. Задържаните лица без документи, които са незаконно пребиваващи у нас, са 107. Установени са трима български граждани, обявени за общодържавно издирване.

Спецоперацията продължава. Ангажирани са окръжните прокуратури, СДВР и областните дирекции на МВР, дирекция „Миграция“ в МВР и специални полицейски сили.
Проверяват се всички места, в които са концентрирани лица, за които има съмнения за незаконно пребиваване на територията на страната ни. Претърсват се хостели, хотели, адреси. Създадена е организация за случаите, когато задържаните са чужденци, да бъде потърсено съдействие от Държавната агенция за бежанците.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.