В цялата Ростовска област обявиха извънредна ситуация заради бежанците

Губернаторът на Ростовска област е обявил въвеждането на режим на извънредна ситуация заради наплива на бежанци от Украйна в още 40 общини на областта, съобщи РИА “Новости”. Така на практика в цялата Ростовска област вече има извънредно положение с бежанците. От началото на юни такъв режим имаше в 15 граничещи с Украйна района на областта.

В съобщението на пресцентъра на управата на Ростовска област се изтъква, че въвеждането на режим на извънредна ситуация ще позволи максимално оперативно и в съответствие със закона да се организира работата в местата за временно настаняване и изхранване на пострадалите хора.

Притокът на бежанци от Украйна в Русия се засили особено много след началото на военната операция срещу сепаратистите в югоизточните райони – Донбас и Луганск. В момента, по данни на руската страна, с приемането на бежанци са ангажирани 26 от 85-те региона на Русия, преди всичко Централният федерален окръг. От руското Министерство на извънредните ситуации съобщават, че в местата за временно настаняване има повече от 17 000 избягали от войната граждани на Украйна.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.