Демонстрации в цял свят срещу глобалното затопляне

Стотици хиляди хора от цял свят се обявиха за спешни действия за овладяване на климатичните промени, предаде bTv. Темата заема централно място в дневния ред на предстоящата сесия на Общото събрание на ООН.

Според организаторите 310 000 души са взели участие в шествието в Ню Йорк. Актьорът Леонардо ди Каприо, генералният секретар на ООН Бан Ки-мун и кметът на Ню Йорк Бил де Бласио се включиха в шествието по Шесто Авеню.

Демонстрацията се проведе в рамките на глобална инициатива, в която според организаторите са взели участие 600 000 души. Това я прави най-масовият протест за климата в историята.

Подобни акции имаше в други големи градове в Латинска Америка, Европа, Индия и Австралия. Те имат за цел да засилят натиска преди срещата на върха в централата на ООН във вторник, на която домакин ще бъде Бан Ки-мун.

Преди дни Националното управление за океанографски и атмосферни изследвания на САЩ съобщи, че август 2014 г. е бил най-горещият август на планетата от 1880 г., когато започва събиране на данни за температурните стойности.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.