В София всеки спешен пациент ще бъде каран в най-близката болница

Служебният министър на здравеопазването Мирослав Ненков съобщи днес на пресконференция, че е разпоредено на болниците в София да отпадне системата за райониране и пострадал пациент, тежко болен пациент, да бъде закаран с линейката в най-близката болница, която има техническа възможност да му окаже помощ. Д-р Ненков добави, че това важи и за инвазивните кардиологии.
инистърът се надява с районирането занапред да не се случва линейка да вози пациент насам-натам, защото в болницата по район няма места, а другите отказват да го приемат, като се позовават на районирането. Освен това столичният Център за спешна помощ щял да има непрекъснато актуална информация за свободните легла в различните болници.

Освен това е постигната уговорка с Александровска болница, където е катедрата по патоанатомия, починалите на улицата хора да не бъдат транспортирани от линейки и тази функция да се поеме от специализираните коли на Александровска болница.

министър Ненков потвърди, че отново директор на Центъра за спешна медицинска помощ в София е д-р Георги Гелев, чийто отпуск по болест е изтекъл.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.