В София продължава акцията срещу мутри и кортежи

Продължават специализираните полицейски проверки на територията на столицата. Действията са част от цялостния план за противодействие на престъпленията в София и следване на принципа за нулева толерантност към противообществените прояви и арогантното поведение на пътя, съобщиха от МВР. Стартиралата преди няколко дни акция продължава, като пунктовете за проверка се преразпределят на базата на предварителни анализи.

Към този момент са проверени 850 моторни превозни средства – 4 от тях са били със затъмнени стъкла, а при един от автомобилите е имало основателни съмнения за интервенция върху рамата.насилие
От проверените 950 души, 51 са с регистрации за криминални прояви. От тях 19 са отведени в районни полицейски управления за проверка на съпричастност към извършени различни криминални деяния. За 73- ма от проверените е установено, че носят огнестрелно оръжие, предстоят проверки дали оръжието е законнопритежавано и дали са валидни съответните разрешителни за неговото носене.

В хода на операцията, снощи са задържани трима мъже, в чийто автомобил са намерени наркотични вещества, 2 мачете и сгъваеми палки. Наркотици са открити у още един мъж, станал обект на проверка.
СДВР изразява надежда гражданите и гостите на столицата да проявят разбиране при евентуално създадени неудобства и затруднения в придвижването по пътната мрежа.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.