В София посрещат с жива верига новия шеф на Спешна помощ

Продължават протестите в Центъра за спешна помощ – София (ЦСПС) заради смяната на ръководството, както и обявената стачна готовност. Медиците от центъра, които вчера имаха среща с министъра на здравеопазването д-р Таня Андреева, заплашват, че ще посрещнат новия си шеф с жива верига и няма да го допуснат до директорския кабинет.
За временно изпълняващ длъжността ще бъде назначен директорът на регионалната здравна инспекция София Област д-р Александър Златанов.
На среща вчера беше договорено да бъде възстановен телефон 150, лекари от няколко столични болници да дават дежурства в центъра за бърза помощ, а глобите за фалшиви повиквания на линейки да бъдат увеличени.
Не сме доволни от вчерашната среща на министър Андреева с нас, нямаше конкретика, нямаше срокове, само общи приказки се изговориха. Това каза пред камерата на БНТ Милена Димиторва – главна сестра и член на стачния комитет. Тя допълни, че министър Андреева се е ангажирала със срок единствено за назначаване на временият директор. Милена Димитрова бе категорична, че медиците от Бърза помощ няма да го пуснат да премине, за да заеме длъжността си.
Бившият заместник-министър на здравеопзването д-р Мирослав Ненков подкрепи протестите на лекарите от Спешна помощ и подчерта, че предложението лекарите да излязат от болниците и да работят на линейки е трудно и има много въпроси около него, защото не се знае кой и как ще им плаща.
Ако някой лекар не иска да работи за Спешна помощ, няма как да бъде накаран, каза още Ненков.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.