Лудогорец победи Базел с гол в последната минута

Българският футболен шампион Лудогорец успя да надиграе в София първенецът на Швейцария Базел и да го победи с гол на Йордан Минев във втората минута на добавеното време на срещата. Тази победа в известна степен е историческа, тъй като е първа за български отбор, участвал в груповата фаза на мачовете от Шампионската лига.

От началото на участието си в настоящия сезон Лудогорец играе великолепно и отбеляза голове във вратите на Ливърпул и Реал Мадрид. Както е известно, шампионът на Испания Реал победи в София с две дузпи, които по-късно дори наблюдателят на УЕФА определи като измислени.

В сряда Базел остана с човек по-малко в 18-та минута, след като Серей Дие бе изгонен с директен червен картон от съдията за груб фал срещу защитника на Лудогорец Козмин Моци.

Вратарят на Лудогорец Владислав Стоянов в пореден мач бе блестящ и спаси няколко изключително опасни удавара. Всъщност същото може да се каже и за колегата му на вратата на Базел.

Голът за Лудогорец дойде във втората минута на добавеното време на мача, когато Йордан Минев стреля от около 20 метра, а топката тупна коварно, излъга вратаря на гостите и влетя във вратата му.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.