В София градушка като орех счупи стъклото на трамвай, повалено дърво уби човек

Страшна буря и дъжд парализираха София в късните следобедни часове. Последва градушка с големината на орех. Ледените късове счупиха предното стъкло на трамвай, движещ се по бул. “Черни връх”, съобщиха от Столична община. Надземният градски транспорт, както и всички участници в движението пътуват с намалена скорост, съобразена с пътните условия. Има десетки подадени сигнали за счупени от ледените късова стъкла на жилища и автомобили, за счупени клони и паднали дървета, за повредени светофари, наводнени пътни участъци и т.н. на “Царица Йоана”, завиряване на участъци по „Цар Борис ІІІ”.

Към момента МВР и Дирекция “Гражданска защита” не отговарят на запитвания във връзка с градушката, засипала столицата, пише електронното издание на “Труд”.

30 пострадали от градушката са потърсили помощ в “Пирогов”. Те са с наранявания в областта на главата и лицето, . Един човек загина премазан от дърво в Борисовата градина.
Автомобилните застрахователи на свой ред очакват “градушка” от искания за възстановяване на щети по автомобилите с пълно автокаско – най-вече за счупени стъкла и очукани ламарини.

В София се разви силна буря, мощно купеста облачност, преваля твърде едър град за Софийско. Подобни явления имаше и към Врачанско и на места във Северните Родопи. Към 15. 30 активността започна да заглъхва, но до среднощ в Северозападна България ще има нови превалявания и гръмотевици. Очаквахме гръмотевични бури, но градушка – не”, заявиха БАН.
Снимка:bnews

Свързани публикации

1 Comment

  1. По телевизията се говори предимно за София ,а кога ще се говори за Монтана.В София имало счупени стъкла на домове и коли ,а реколтата на хората на която в този район разчитат да се хранят и тях ги по интересува това отколкото коли и стъкла.
    По всичко се вижда колко са важни софиянци.Чудя се защо снощи не подскачаха на някой площад за нещо си.

Leave a Reply

Your email address will not be published.