В Славянск отново се водят сражения, вече имало и чеченски бойци

Бойните действия в източния украински град Славянск днес са били подновени, предаде Интерфакс. Сраженията между силите за сигурност и проруските сепаратисти, които руските медии наричат „опълченци”, се водят в близост до телевизионната кула в града. Има информация за пострадали и от двете страни.
Както вече съобщихме, вчера сепаратистите си върнаха контрола върху четири града в Донецка област, сред които Славянск и Луганск.
По-късно днес бе съобщено,че най-малко осем украински военни са ранени в боевете край Славянск. Боят се води недалече от блокпоста на изхода от града в посока към град Изюм, съобщи кореспондент на украинската редакция на Би Би Си. По думите на украинските силови органи, ходът на операцията бил променен, защото противникът ги нападнал в тила. В Славянск сега се намират министърът на вътрешните работи Арсен Аваков и командващият Националната гвардия на Украйна Степан Полторак. Според Аваков противникът изплозва тежка артилерия. Министърът също така твърди, че сред нападателите срещу украинските военни имало чеченци. Украинските военни вече са взели под свой контрол местната телевизионна кула, след което е възстановено излъчването на украинските канали.
Междувременно временният президент на Украйна Александър Турчинов увери, че антитерористичната операция в Източна Украйна ще продължи, предаде Униан.
В интервю за украинска телевизия Турчинов заяви, че операцията продължава и дава резултати. Той обаче подчерта, че акцията се усложнява от това, че жителите на източните региони подкрепят въоръжените сепаратисти.
Турчинов обяви, че за възпрепятстване на сепаратистките действия в други региони на Украйна към министерството на вътрешните работи вече са създадени седем специални батальона.
Както е известно, преди дни властите в Киев уволниха цялото ръководство на специалните антитерористични части „Алфа” заради отказ да дадат заповед за стрелба срещу сепаратисти.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.