В Славянск освободиха един от инспекторите на ОССЕ

Един от задържаните от „опълченци” в Славянск представители на ОССЕ е освободен заради леко заболяване. Това предаде пратеникът на Нова ТВ в Източна Украйна – Николай Дойнов.
Междувременно задържаните инспектори на ОССЕ бяха показани пред журналисти. Всички са здрави и се чувстват добре. Не гледат на себе си като на военнопленници, а като на хора, които временно ще трябва да останат в Славянск.
Все още няма яснота как ще се развият нещата с инспекторите на ОССЕ оттук насетне и кога ще бъдат освободени.
В Донецк, в неделя вечер, 27-ми април, опълченците завзеха още една сграда – местния радио-телевизионен център, вероятно с намеренията да имат контрол върху това, което се излъчва в ефира на Донецк. Това е сграда, в която няма студия, има само ретранслатор на техника, уточни пратеникът на Нова телевизия.
Междувременно ОССЕ изпрати в Славянск свой екип от преговарящи, който да се опита да освободи задържаните от проруски сепаратисти осмина нейни инспектори. Сред тях има трима военни наблюдатели от Германия, по един военен наблюдател от Дания, Швеция, Чехия и Полша, както и един германски военен преводач.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.