В СГС тръгна, но бе прекъснато, делото срещу Цветанов за СРС

Състав на Софийски градски съд даде ход на делото срещу бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов за отказ от разрешение на СРС. Сутринта при закрити врати бе разпитан свидетелят Цветан Иванов, който е бил 10 години директор на службата за подслушвания. Все пак от разказа на адв. Менков пред репортери стана ясно, че Иванов е заявил, че няколко министри преди Цветан Цветанов, стотици пъти са написали „не” и са отказали разпореждане за прилагане на СРС, които са разрешени от съда, без да са обвиняеми или подсъдими. Адвокат Менков посочи другите бивши вътрешни министри, които са отказвали разпореждане за прилагане на специални разузнавателни средства: Георги Петканов, Румен Петков, предаде „Фокус”.
Делото се гледа по бързата процедура, по искане на Цветанов и защитниците му Менко Менков и Ханс-Петер Ул. Въпреки това магистратите решиха на всяка цена да разпитат свидетелят по делото Орлин Тодоров, заради чието неявяване то бе отложено предишния път.
Орлин Тодоров, който е бивш шиф на РЗБОП – Велико Търново и днес направи опит да не се яви, съобщавайки по телефона, че е получил техническа повреда на автомобила си край Севлиево.
Съдията по делото обаче настоя, че днес Тодоров непременно трябва да се яви и прекъсна заседанието до 13,30 часа.
Възможно е делото срещу Цветан Цветанов да бъде приключено днес, каза адвокат Менко Менков пред представителите на медиите. Попитан дали след разпита на Орлин Тодоров ще има още работа по делото, или то на практика върви към приключване, Менков отговори: „Възможно е делото да бъде приключено днес, аз съм готов още на първото заседание да пледирам”.

На 22 май състав на СГС трябва да гледа друго дело срещу Цветанов, което бе отложено на 16 април поради заболяване на съдебен заседател.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.